Фото: Telegram Роман Мрочко

На окупованих територіях Херсонщини зафіксували спалахи гепатиту, — Генштаб

Внаслідок підриву Каховської гідроелектростанції в низці населених пунктів на тимчасово захопленій території Херсонської області різко погіршилась санітарно-епідеміологічна ситуація.

Про це повідомив Генштаб Збройних сил України.

Зазначається, що через відсутність доступу цивільного населення до належного медичного забезпечення та якісної води, в домашніх осередках відзначено спалахи вірусного гепатиту А. Також існує загроза поширення інших вірусних хвороб.

"Своєю чергою російські окупанти не визнають збільшення кількості захворюваності та навпаки намагаються це приховати. Заходів зі стабілізації санітарно-епідеміологічної ситуації в регіоні не проводять", — зауважили у Генштабі.

Атаки ворога

Противник і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом доби відбулось понад 20 бойових зіткнень.

Протягом доби російські окупанти завдали ракетно-авіаційного удару по Україні, застосувавши три аеробалістичні ракети Х-47 "Кинджал", три крилаті ракети Х-22 та чотири дрони Shahed-136/131. Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил Збройних Сил України три дрони-камікадзе було знищено.

Крім того, ворог завдав 44 авіаційних удари, здійснив близько 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. На жаль, окрім зруйнованої інфраструктури, постраждали мирні люди.

Удари ЗСУ

Авіація сил оборони за добу завдала сім ударів по районах зосередження особового складу противника та чотири — по зенітно-ракетних комплексах ворога. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили пункт управління, два райони зосередження особового складу та військової техніки противника, два склади боєприпасів, склад пально-мастильних матеріалів, 23 артилерійські підрозділи на вогневих позиціях, два засоби радіоелектронної боротьби та два вузли зв'язку окупантів.

Нагадаємо, Сили оборони ведуть важкі бої на трьох напрямах. На Лиманському напрямку ЗСУ мали частковий успіх у наступі у напрямку населених пунктів Білогорівка та Діброва. Зараз військові закріплюються на досягнутих рубежах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.06.2023 19:21