В ООН закликали припиняти договірні матчі і виявляти хабарників в спорті

06 ЧЕРВНЯ 2018 14:46

Міжнародне співтовариство має викорінити корупцію в спорті. Про це заявив глава Управління ООН по боротьбі з наркотиками і злочинністю Юрій Федотов на відкритті міжнародної конференції у Відні, передає UN.  

Він закликав усі держави більш активно виявляти хабарників, припиняти практику проведення договірних матчів і інші форми злочинів у світі змагань.  

«Поступово приходить розуміння того, що захист спорту від корупції принесе очевидні соціальні та економічні переваги», - підкреслив глава Управління.  

Юрій Федотов закликав усіх об'єднатися в боротьбі зі злочинцями, які використовують спорт як джерело незаконних доходів. Він нагадав, що в минулому році держави-учасниці Конвенції по боротьбі з корупцією ухвалили резолюцію, в якій пообіцяли покінчити з хабарями в спорті.  

«Корупцію не можна перемогти в ізоляції. При виробленні антикорупційних заходів в спорті необхідно враховувати ризики, пов'язані з іншими злочинами, такими як відмивання грошей, кіберзлочинність, торгівля людьми та контрабанда мігрантами. Це лише кілька аспектів, які будуть обговорюватися в ході конференції», - заявив глава Управління.   

Він підкреслив, що особливу увагу в роботі його Управління приділяється питанням взаємозв'язку практики договірних матчів з відмиванням грошей та іншими формами організованої злочинності.  

Представник ООН рекомендував домагатися криміналізації всіх дій, пов'язаних з маніпуляціями в спорті.  

Дводенна Конференція щодо захисту спорту від корупції сьогодні стартувала у Відні. Вона була організована Управлінням ООН за підтримки Бразилії, Китаю, Індії, Росії та Південної Африки.   

У заході беруть участь понад 250 представників правоохоронних органів, антикорупційних та спортивних організацій, а також представники приватного сектора з більш ніж 60 країн.   

У числі учасників також - представники Азіатської футбольної конфедерації, ФІФА, Міжнародної ради крикету, Міжнародної федерації кіберспорту, представники МОК, Міжнародної федерації важкої атлетики, Антикорупційної служби тенісу та Союзу європейських футбольних асоціацій.

 

Спорт, 06.06.2018 14:46