Фото: lviv.media

В Україні частину паспортів визнали недійсними: як перевірити свій документ

Напередодні Державна міграційна служба повідомила, що у лютому 2023 року в системі оформлення біометричних паспортів відбулося оновлення програмного забезпечення. Тепер громадян закликають перевірити правильність транслітерації у паспорті для виїзду за кордон та ID-картці. Якщо дані різняться, то дійсним вважатиметься лише останній оформлений документ.

У ДМСУ пояснили, що якщо громадянин спершу отримав закордонний паспорт, а потім вирішив оформити ID-картку і в останньому документі виявив інше написання імені чи прізвища латинськими літерами, то паспорт для виїзду за кордон буде автоматично визнаний недійсним.

Як перевірити, чи дійсний паспорт

Щоб з'ясувати достовірність документів, насамперед потрібно звірити, чи транслітерація імені та прізвища на обох документах однакова. Якщо виявляться розбіжності, потрібно одразу звернутися до підрозділу міграційної служби, "Паспортного сервісу" або ЦНАПУ — тут все залежить від того, який саме документ потрібно замінити.

Також можна перевірити свій документ на сайті ДМСУ.

Нагадаємо, нещодавно ще у двох країнах Європейського Союзу став доступний український паспортний сервіс. Так, українці можуть подати заявки на оформлення паспортних документів у Словаччині та Чехії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 11.03.2023 09:49