Фото: Facebook Тетяни Новак

В Ужгороді п'яний офіцер військкомату жорстоко побив дружину воїна ЗСУ: реакція поліції

В Ужгороді чоловік жорстоко побив жінку. Нападником виявився старший офіцер Закарпатського територіального центру комплектування.

Про це повідомила у Facebook Тетяна Новак. Інцидент стався ще 25 червня на зупинці вулиця Котляревського о 15:25. Того дня Тетяна Новак зі своїм чоловіком офіцером ЗСУ Голюком Євгеном зайшли до магазину, щоб купити каву та воду. 

"На касі до нас причепився п'яний мужик у цивільному. Його перші слова були до мого чоловіка: "Ти воював чи з….ся (утік)?". Женя спокійно відповів, що воював. Відповідь мужика не задовольнила і він продовжив на підвищених тонах запитувати: "А де? А як? А навіщо поїхав на нуль? А що зараз не там?". Мій чоловік спокійно зазначив, що служить у 15-му гірничо-штурмовому батальйоні, після оборони Соледара визнано обмежено придатним", — розповіла Новак.

П'яний чоловік розлютився і почав штовхати чоловіка та жінку. Тетяна попросила викликати поліцію, і вони з чоловіком вийшли надвір, бо не хотіли скандалу.

"Ми вийшли з магазину, відійшли на зупинку і збиралися дзвонити на 102. Коли мій чоловік уже тримав телефон біля вуха, майор Костянтин Варі теж з'явився на зупинці, кинувся на мого чоловіка з кулаками, але чомусь передумав, різко змінив траєкторію, підбіг до мене (я стояла на пару метрів ззаду від чоловіка) і вдарив мене в щелепу. Так, жінку. Так, кулаком. Я впала, тоді він схилився наді мною і завдав ще одного удару кулаком у ліву скроню. було швидко і зненацька, мій чоловік не встиг втрутитися, а Варі втік", — повідомила постраждала.

Поліцейські знайшли Костянтина Варі у його власній квартирі та затримали.

"Задули" на алкоголь, результат показав 2,04 проміле. "Швидка" констатувала у мене забій щелепи. На місці написала заяву. Відкрито кримінальне провадження за статтею 125 ч. 1 (навмисне легке тілесне ушкодження)", — пише Новак.

Увечері того ж дня у травмпункті Ужгородської міської лікарні у неї зафіксували "забій м'яких тканини голови, забій нижньої щелепи". Жінці вже телефонували із Закарпатського ОВК та попросили зустрітися, щоб обговорити інцидент та врегулювати все мирно. Постраждала відмовилася.

"Протягом тижня дізнавач не відповів конкретно на мої питання у справі. Я не знаю, чи вилучили з магазину камери, чи були опитані свідки (як мінімум продавщиця), чи був протокол затримання з доказами, що Варі був у стані алкогольного сп'яніння. У мене немає зв'язків, я не маю грошей на адвоката. Єдині варіанти для мене — це публічність, ваша підтримка та безкоштовна допомога юристів", — резюмувала постраждала жінка.

Реакція поліції

Співробітники поліції встановили, що нападником є 55-річний місцевий житель, працівник ТЦКСП.

"Його розшукали та доставили до районного управління поліції. Встановлено, що фігурант перебував у стані алкогольного сп’яніння. У поліції готують матеріали для повідомлення йому про підозру. Відомості за фактом вчинення кримінального правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань з правовою кваліфікацією ч. 1 ст. 125 ККУ. Наразі у справі проводяться необхідні слідчі дії. Також призначено проведення судово-медичної експертизи", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у Хмельницькій області розгорівся скандал за участі співробітників територіального центру комплектування. Працівники ТЦК зайшли до будинку місцевого жителя, намагаючись вручити повістку чоловіку.

Також у соціальних мережах активно обговорювали відео, на якому поліцейські та військові нібито жорстоко вручають повістку чоловікові в Києві. Повідомлялося, що силовики навіть побили чоловіка. Проте в Патрульній поліції міста Києва спростували цю інформацію й показали відео, як усе було насправді.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 03.07.2023 10:57