Фото: "Полігон медіа"

"Вагнерівці" намагалися купити зброю в Туреччині: WP проаналізував "секретні документи" Пентагону

Американські спецслужби знали про спробу ПВК "Вагнера" купити зброю в Туреччини. Це зрозуміло з секретних документів Пентагону, які "злили" в мережу.

Про це пише Washington Post.

Як йдеться в документах, на початку лютого найманці з "Вагнера" "зустрічалися з турецькими представниками. Бойовики намагалися домовитися про закупівлю зброї та обладнання в Туреччині. Це їм необхідно для війни в Україні та в Малі.

Журналісти зазначають, що з доповіді незрозуміло, чи знав турецький уряд про це, і чи виявилися переговори успішними.

Спецслужбам США заздалегідь було відомо, що військові РФ готували удари по десятку енергетичних об'єктів і мостів в Україні.

"Документи також демонструють те, що давно було зрозуміло, але ніколи публічно це не було сказано вголос: розвідувальне співтовариство США проникло в російську армію та її командування настільки глибоко, що може заздалегідь попередити Україну про напади і надійно оцінити сильні та слабкі сторони російських військ", — йдеться в статті.

Нагадаємо, 7 квітня повідомлялося, що у соцмережі Twitter й Telegram потрапили засекречені документи, які нібито детально описують секретні плани США й НАТО щодо нарощування Сил оборони України перед запланованим контрнаступом. Наразі Пентагон розслідує, хто міг стояти за витоком важливих документів.

У США вважають, що Російська Федерація може бути причетною до витоку кількох секретних військових документів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.04.2023 10:59