Фото: rbc.ua

ВАКС на місяць продовжив запобіжний захід для колишнього глави "Нафтогазу" Коболєва

У п'ятницю, 6 жовтня, Вищий антикорупційний суд за клопотанням прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури продовжив запобіжний захід екс-голові НАК "Нафтогаз" Андрію Коболєву. Строк дії обмежень — один місяць.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Вищого антикорупційного суду.

Зазначається, що підозрюваний зобов’язаний:

  • прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора, слідчого судді та суду;
  • повідомляти детектива, прокурора про зміну свого місця проживання;
  • утримуватися від спілкування з особами, указаними в ухвалі суду;
  • здати на зберігання до Державної міграційної служби України усі свої паспорти для виїзду за кордон.

Нагадаємо, Коболєва судять за зловживання службовим становищем та забезпечення собі виплати премій майже на 261 млн грн (еквівалент 10 млн доларів). У зазначений термін він не вніс заставу в розмірі 229,248 млн грн, яку йому призначила Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду. Андрій Коболєв був зобов'язаний носити електронний браслет. 

Справа стосується Стокгольмського арбітражу у 2018-2019 роках, коли за результатами двох спорів на постачання і транзит газу суд ухвалив рішення, відповідно до яких "Газпром" мав доплатити "Нафтогазу" $2,56 млрд. Водночас арбітраж повністю відхилив вимоги "Газпрому" до "Нафтогазу" щодо умови "бери або плати" за період 2012-2017 рр. розміром $56 млрд.

Як відомо, у квітні 2021 року Кабмін звільнив Коболєва з посади голови правління НАК "Нафтогаз України". Наступного дня було ухвалено рішення про обрання і призначення з 29 квітня Юрія Вітренка головою правління.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.10.2023 16:05