Фото: Українська правда

Вибух авто у Мелітополі: Федоров повідомив, хто "прибрав" колаборанта Ткача

Міський голова Мелітополя Іван Федоров заявив, що внаслідок вибуху авто 14 березня в тимчасово окупованому місті загинув лише директор підприємства "Міський транспорт" Іван Ткач. Ймовірно, його ліквідували самі окупанти.

Про це він розповів у ефірі "Радіо Свобода".

Відзначимо, вибух стався у дворі житлового кварталу на вулиці Героїв України. Тоді сталося займання автівки.

"Ніхто, крім Ткача, не постраждав. Інформація про ще двох поранених — чергова пропаганда, яку намагаються розігнати вороги", — розповів Федоров.

На думку міського голови, підірвали авто самі окупанти, бо вони починають "зачищати" своїх же зрадників:

"Ткач володів інформацією, хто з військових куди пересувався, кого переводили. Саме під головуванням Ткача на станції автовокзалу "Мелітополь" була влаштована ночівля для російських військових, які переправлялися з одного місця в інше. Водночас про всі місця перебування колаборантів дуже добре відомо нашим місцевим жителям і силам спротиву".

Федоров додав, що співпрацювати з окупаційною владою Ткача ніхто не змушував, він сам виявив таку ініціативу в березні 2022 року. У Мелітополі він одним із перших організував пасажирські перевезення між окупованими територіями України, анексованим Кримом та Росією.

Нагадаємо, про вибух авто в окупованому Мелітополі Запорізької області стало відомо 14 березня. Спочатку деякі телеграм-канали повідомили, що через вибух загинув так званий "голова МЧС Запорізької області" Дмитро Кучерков.

Однак пізніше окупаційна влада Мелітополя підтвердила, що від поранень в лікарні помер директор "Міського транспорту" Іван Ткач.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.03.2023 15:53