Відкрився сонячний завод з виробництва синтетичного палива

01 ЛИПНЯ 2019 11:54

Згідно з повідомленням проекту Sun-To-Liquid, в рамках якого і було побудовано підприємство, комплекс вже успішно зробив перші літри синтетичного палива.

Синтетичне паливо вважається екологічно нейтральним пальним, оскільки згораючи, ніяк не впливає на баланс вуглекислого газу в атмосфері. Синтетичне паливо виробляється з води і вуглекислого газу, а в його складі немає властивих звичайним бензинів і дизельного палива сірчаних з'єднань і свинцю.

Експериментальний завод з виробництва синтетичного палива з використанням сонячної енергії відкрився на території іспанського Енергетичного інституту IMDEA в Мадриді. Основу підприємства складає геліоконцентратор, що підвищує щільність енергії сонячної радіації в 2,5 тисячі разів.

Сонячна енергія концентрується на хімічному реакторі, встановленому на вершині приймаючої вежі геліоконцентратора.

Розробники з Швейцарської вищої технічної школи Цюріха стверджують, що в цьому реакторі на першому етапі відбувається успішне термохімічне розщеплення води на водень і кисень і вуглекислого газу на монооксид вуглецю і кисень з майже 100-процентним поділом продуктів.

На другому етапі під дією високих температур, які в реакторі досягають 1500 градусів Цельсія, утворюється синтез-газ. Потім синтез газ подається в реактор, де вже перетворюється в рідке паливо.

Технології, 01.07.2019 11:54