Фото: скріншот з відео

Відомий астронавт закликав Маска відновити ЗСУ повний доступ до Starlink: той відреагував

Бізнесмен Ілон Маск відмовив у проханні американського астронавта Скотта Келлі повернути ЗСУ повний доступ до Starlink. Він виправдав це тим, що не хоче допустити ескалації конфлікту.

Про це Маск написав у Twitter.

Ще 11 лютого Скотт Келлі звернувся до Маска з проханням повернути українським військовим повний доступ до Starlink, оскільки це "питання виживання".

"Україна вкрай потребує вашої постійної підтримки. Будь ласка, відновіть повну функціональність своїх супутників Starlink. Захист від геноцидного вторгнення не є наступальною здатністю. Це виживання. Будуть втрачені невинні життя. Ви можете допомогти", — йдеться у повідомленні.

13 лютого Маск прокоментував прохання та заявив, що не допустить ескалації конфлікту, який може призвести до початку Третьої світової війни.

"Ви достатньо розумні, щоб не ковтати вкиди від ЗМІ та іншу пропаганду. Starlink є комунікаційним хребтом України, особливо на передовій, де майже всі інші можливості Інтернету знищені. Але ми не допустимо ескалації конфлікту, який може призвести до Третьої світової війни", — відповів Ілон Маск.

Нагадаємо, раніше радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що компанія SpaceX повинна визначитись, кого вони підтримують у війні Росії з Україною. Також іноземні компанії повинні припинити шукати способи завдавати шкоди.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 13.02.2023 12:49