Як дізнатися, що ваш пароль вкрадений, а обліковий запис зламаний

22 СЕРПНЯ 2017 11:11

Зловмисники оголосили полювання на наші персональні дані і паролі. У цьому їм допомагають шкідливі програми, які проникають на смартфони і комп'ютери користувачів. Крім того, у деяких сайтів і сервісів час від часу спливають бази паролів, що ставить під загрозу безпеку наших даних. Так що було б корисно знати, чи варто нам серйозно побоюватися, інформує TrueUA з посиланням на  сайт internetua.  

Що зробити, щоб уникнути злому  

В першу чергу вам варто серйозно ставитися до двоповерхової аутентифікації. Зловмисники можуть отримати ваш пароль, але якщо для входу їм буде потрібно код підтвердження, який буде відправлений у вигляді SMS, це серйозно ускладнить їм завдання.  

Крім того, стежте за своєю поштовою скринькою. Такі сервіси, як Google, Facebook, Dropbox і VK, відправлять вам лист в разі, якщо до вашого профілю буде здійснено вхід з нового пристрою.  

Про всяк випадок варто повторити, що пароль не повинен бути простим. Це не врятує вас у разі витоку бази даних паролів, але зможе допомогти, якщо хтось націлена на злом саме вашого профілю. Чим простіше пароль, тим простіше його підібрати, як у випадку з кодовим замком на дверях під'їзду.  

Симптоми  

Ви можете нічого і не помітити, однак якщо пароль від вашого облікового запису змінився без вашого відома, це явно вказує на злом. Якщо з вашого профілю відбуваються будь-які дії і покупки без вашого відома, це теж може вказувати на злом. Очевидним симптомом є розсилка з вашого профілю різної інформації на адреси ваших контактів.  

Перевірте себе  

Експерти в області безпеки створили сервіс, який працює на основі відомих викрадених баз паролів з різних сайтів. Ви можете знайти сервіс за цим посиланням, ввести свою адресу електронної пошти або пароль, і ви дізнаєтеся, чи перебуває він у списку викрадених зловмисниками. Зрозуміло, варто змінити пароль в разі, якщо ви перебуваєте під загрозою злому.

 

Технології, 22.08.2017 11:11