Як нова місячна станція допоможе нам дістатися до Марса і далі?

05 ЖОВТНЯ 2017 11:57

Як повідомляє TrueUA з посиланням на NASA,  люди стали на крок ближче до мрії про людське житло біля Місяця 27 вересня, коли NASA і Роскосмос затвердили спільний план по освоєнню космосу в майбутньому.   

Їх проект, який стане продовженням Міжнародної космічної станції (МКС), включає розміщення об'єкту на орбіті між Землею і місяцем, в примісячному просторі.   

У нім фігуранти бачать наріжний камінь глибокого освоєння космосу, так і називаючи: Deep Space Gateway, дослівно «портал в глибокий космос».   

Нова ракета-важкоатлет NASA, Space Launch System, яка ще перебуває в розробці, забезпечить будівництво DSG.   

Їй допоможуть трохи менш потужні, але вже перевірені російські ракети «Протон-м» і « Ангара». Не варто розглядати це партнерство як зав'язане тільки на двох учасниках, оскільки три інших партнерам МКС (Європа, Японія і Канада) теж будуть залучені з високою часткою ймовірності. по клімату.  

Відколи «Аполлон-17» повернувся з місяця в 1972 році, жодна людина не відходила далі від будинку, ніж до «низької навколоземної орбіти», яка знаходиться на висоті 400 кілометрів у випадку МКС.   

Будівництво МКС було почато в 1998 році, і станція постійно відвідується екіпажами з листопада 2000 року.   

Раніше проект планували підтримувати до 2020 року, проте продовжили до 2024 і, можливо, продовжать ще.   

Але МКС старіє - і багато хто стверджує, що її давно варто було замінити. Сьогодні станція оцінюється в 150 мільярдів доларів, виражених у витратах на будівництво і зміст станції впродовж стількох років.   

Це недешево, але приблизно стільки ж людство витратило на помаду за той же 20-річний період.   

Ми можемо чекати порівнянну або більш високу ціну, оцінюючи проект DSG, який почнуть збирати в середині 2020 років, якщо, звичайно, NASA зможе вчасно поставити на ноги свою ракету SLS, незважаючи на труднощі з фінансуванням.  

DSG доки ще дуже далекий від реальності. Проте це логічний наступний крок після МКС - і будь-яке довгострокове багатонаціональне кооперативне підприємство в космосі має бути на користь, враховуючи розбрати між націями, які творяться на Землі.   

Можливо, ми не так швидко потрапимо на Марс, як хотіли б, адже фінансовані державами проекти часто обмежуються у фінансах і приватні підприємства можуть здорово їх обігнати.   

Узяти ту ж Big Fucking Rocket Ілона Маска. Адже це тільки перший його крок. Виступаючи на Міжнародному астронавтичному конгресі в Аделаїді, він розкрив свої амбітні плани по створенню місячної бази, за якою слідують і ракети на Марс до 2022 року.   

У якій би формі це не сталося, поза сумнівом, місячна база надихатиме астронавтів і космонавтів на польоти за межі низької навколоземної орбіти.   

Багаторазова станція ніби DSG де-небудь поряд з місяцем запропонує безліч способів вивчення як Місяця, так і Землі з Сонцем.

 

Технології, 05.10.2017 11:57