Фото ілюстративне, джерело: АрміяInform

Які країни допомагають РФ купувати західні компоненти для ракет: дослідження

Компоненти західного виробництва для російського озброєння продовжують імпортуватися через офіційних дистриб’юторів. До поставок також залучають Туреччину та Гонконг. 

Про це йдеться у звіті Міжнародного партнерства з прав людини (МППЛ) та Незалежної антикорупційної комісії (НАКО).   

Проаналізовані дані продемонстрували, що три західні технологічні компанії — Harting, Trimble і TE Connectivity — у листопаді 2022 року продовжували експортувати до Росії тисячі компонентів на мільйони доларів. Дві з цих компаній виробляють компоненти подвійного призначення, які Росія шукає для виробництва та ремонту свого військового обладнання, а одна з них виготовляє різноманітні специфічні компоненти, необхідні російським військовим.

У НАКО встановили, що до складу російської крилатої ракети "Калібр" входять компоненти виробництва 11 іноземних компаній. Серед яких — девʼять американських, а також швейцарська і тайванська.

Нагадаємо, за інформацією Центру досліджень трофейного та перспективного озброєння та військової техніки Генштабу ЗСУ, у бортовій електронно-обчислювальній машині "Багет-83", що застосовується у складі автоматизованої системи управління наведенням та вогнем РСЗВ "Торнадо-Г", є мікросхеми виробництва США та Швейцарії. А в електронному блоці 14Ц821С, що входить до складу супутникової навігаційної системи, взагалі немає нічого російського — всі складові американського, південнокорейського та швейцарського походження. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 
Війна, 28.02.2023 14:23