Фото: vsim.ua

Які типи російських ракет Україна досі не може збити: відповідь Повітряних сил

У Повітряних сил розповіли особливості роботи української ППО. Відомо, які типи російських ракет поки не можуть збивати наші захисники.

Про це розповів речник Повітряних сил Юрій Ігнат в інтерв'ю "24 каналу".

Військові назвали типи ракет, які здатні збивати, а які — ні.

"Ми можемо збивати типи крилатих ракет, чиї тактико-технічні характеристики дозволяють їх збивати комплексами, які є у нас на озброєнні. Оновні комплекси, які в нас на озброєнні: Бук-М1 та С-300. Це зенітні керовані ракети, які можуть збивати як літаки, так і крилаті ракети", — розповів Юрій Ігнат.

Які ракети ми можемо збивати:

  • крилата морського базування Калібр" (3М14);
  • крилаті повітряного базування 101/Х-555/Х-55;
  • крилата наземного базування зі складу комплексу Іскандер-К Р-500 (9М728);
  • керована авіаційні "повітря-земля" Х-59;
  • протикорабельна повітряного, морського або берегового базування Х-35.

"Ми не збиваємо балістичні ракети. Зокрема, "Іскандер-М" — це балістичні ракети 9М723, які противник багато застосовував на початку війни. Фактично весь свій стратегічний запас "Іскандер-М" росіяни витратили на початку війни, тож згодом почали застосовувати застарілі комплекси "Точка-У". По Краматорському вокзалу, наприклад. Також, на жаль, немає можливості перехоплювати ракети РСЗВ, як от "Смерч. Також і гіперзвукову аеробалістичну ракету Х-47 "Кинджал", — сказав Ігнат

Всі ці ракети летять швидко — по балістичній траєкторії і фактично падають на ціль з величезною швидкістю.

"Для того, щоб збити те, що вже падає, потрібні спеціальні зенітні ракетні системи. До балістики ми також відносимо і зенітні керовані ракети С-300, які окупанти застосовують по наземних цілях у прифронтовій зоні на відстані до 150 кілометрів. Що більша відстань від місця запуску, то більша неточність, тому часто вони потрапляють не туди, куди хотіли, й гинуть мирні люди. У такому застосуванні — це ніщо інше як зброя тероризму", — розповів речник Повітряних сил.

Нагадаємо, щоб захистити міста та критичну інфраструктуру від ракетних обстрілів росіян, Україні потрібні винищувачі F-16. Літаки типу МіГ та Су не можуть ефективно збивати крилаті ракети та іранські дрони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.03.2023 13:26