Фото: АрміяInform

Для чого Україні винищувачі F-16: відповідь Повітряних сил ЗСУ

Щоб захистити міста та критичну інфраструктуру від ракетних обстрілів росіян, Україні потрібні винищувачі F-16. Літаки типу МіГ та Су не можуть ефективно збивати крилаті ракети та іранські дрони

Про це повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в інтерв'ю "24 каналу".

Повітряним силам слід зосередитись на єдиному типі багатоцільового літака, а F-16 — це найпоширеніший у світі літак свого класу з тих, що відповідають потребам України. Він має має потужний радар, сучасні ракети дозволять збивати ці цілі дійсно ефективно.

"Такі літаки нам потрібні в першу чергу для захисту від терористичних ракетних атак Росії по наших містах і критичній інфраструктурі. Вони стануть вагомою складовою загальної протиповітряної оборони", — сказав речник.

F-16 доступні у деяких країнах, які наразі переозброюються на ще новіші літаки. Дозвіл на передачу F-16 від будь-якої країни мають дати саме США, навіть якщо свої літаки передавати не будуть.

"Наші партнери послідовні. Гадаю, що Україна буде з потужними крилами, які допоможуть нам зберегти якомога більше життів та деокупувати наші землі", — додав Ігнат.

Нагадаємо, двоє українських пілотів прибули до США з метою тестування їхніх навичок пілотування бойових літаків, зокрема винищувачів F-16. Навички українців оцінюватимуть за допомогою симуляторів на військовій базі в Тусоні, що у штаті Арізона. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.03.2023 11:21