Фото: Вікіпедія

Винищувачі F-16 для України: США назвали потрібну кількість, але навчати пілотів не поспішають

У США вважають, що Україні потрібно до 80 винищувачів F-16. Однак навчати українських пілотів ще не потрібно, адже постачання ще не заплановане.

Про це заявив заступника голови Пентагону з політичних питань Колін Каль під час слухань у Конгресі США.

За його словами, терміни постачання та терміни навчання пілотів на винищувачах є однаковими — вони займуть близько 18 місяців. Відтак, немає сенсу починати навчання вже зараз.

"Тому, за нашими оцінками, ви не заощадите час, розпочавши навчання раніше. І оскільки ми ще не ухвалили рішення про постачання F-16, як і наші союзники та партнери, немає сенсу починати навчати їх на системі, яку вони, можливо, ніколи не отримають", — заявив Каль.

Також заступник міністра оборони розповів, що ЗСУ можуть отримати літаки Tornado, Gripen чи Mirage, тому навчання на F-16 наразі непотрібне.

Окрім цього, у Конгресі розповіли, що Україна попросила в США до 128 винищувачів. Натомість Штати вважають, що Києву вистачить від 50 до 80 літаків у перспективі.

Нагадаємо, раніше в США заявили, що Україна може отримати винищувачі F-16 у поворотний момент війни. Конгрес продовжить тиснутиме на адміністрацію президента США Джо Байдена.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.02.2023 20:56