Фото: скріншот з відео

Коли Україна може отримати винищувачі F-16: у Конгресі США зробили заяву

Україна може отримати винищувачі F-16 у поворотний момент війни. Конгрес продовжить тиснутиме на адміністрацію президента США Джо Байдена.

Таку заяву зробив голова комітету із закордонних справ Палати представників США Майкл Маккол в інтерв'ю ABC News.

Маккол переконаний, що Конгрес продовжить тиснутиме на адміністрацію президента США Джо Байдена щодо передавання Україні згаданих винищувачів.

Дипломат висловив сподівання, що республіканці та демократи зможуть вплинути на Білий дім, щоб той погодився передати Україні ракети великої дальності та F-16 в очікуванні наступу окупантів. Американський дипломат припускає, що це озброєння може з'явитися в Україні у "вирішальний та поворотний" момент війни.

"Коли ми даємо їм те, що вони справді можуть використовувати та про що просили, вони виграють. Коли ми повільно йдемо й уповільнюємо цю справу, вона затягується, а це саме те, чого хоче Путін", — пояснив представник Конгресу США.

Нагадаємо, раніше речник Командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат заявив, що оптимальним варіантом є американський F-16. Він пройшов модернізацію, а тому здатний нести всі типи озброєння.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.02.2023 15:15