Фото: TrueUA

Якою буде погода на початку березня: прогноз від народного синоптика

На початку березня 2023 року в Україні очікуються погодні умови, притаманні рубежу між зимовим та весняним сезонами. Стихійних явищ та активних штормових циклонів не передбачається.

Про це повідомив кандидат географічних наук, синоптик Ігор Кібальчич, пише meteoprog.com. В перші дні березня погодні умови відповідатимуть сучасній кліматичній нормі. Це стосується як України, так і більшої частини Європейського континенту.

Температурне тло в більшості регіонів очікується вищим за норму на +1...+4°С. У західній та північній частині в окремі дні температура може опуститися нижче за норму на +1...+3°С. Найтепліше традиційно буде у південній частині країни.

"Кількість опадів виявиться в межах норми, періодично випадатиме дощ та сніг, спостерігатимуться тумани", — наголошує Ігор Кібальчич.

Якою буде погода на початку березня

У середу, 1 березня, в північних, східних та місцями центральних областях очікуються дощ та сніг. Вітер західний, північно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря в нічний час становитиме -7...-2°С; вдень 0…+6°С, на Закарпатті, півдні Одеської області та Криму +7…+10°С.

У четвер, 2 березня, прогнозується випадання снігу та дощу (вдень). Вітер переважно західний — 5-10 м/с, у Карпатах та на Закарпатті — змінних напрямків — 5-10 м/с. Температура повітря вночі — -6...0°С, вдень — 0...+6°С, у південних областях — до +8°С.

 У п'ятницю, 3 березня, у східних областях передбачається невеликий сніг і мокрий сніг у нічний час. Вітер в Україні західної чверті, 5-10 м/с. Температура вночі становитиме -5…+1 °С, вдень +3…+9°С. У Карпатах вночі -10...-5°С, вдень близько 0°С.

На вихідні, 4-5 березня, очікуються невеликі опади у вигляді снігу, мокрого снігу та дощу. Подекуди тумани. Вітер західний/південно-західний — 5-10 м/с. Температура повітря коливатиметься в межах — -3...+3°С, вдень — +3...+9°С, у південній частині місцями — +10...+13°С.

Нагадаємо, 2 лютого харківський бабак Тимко III спрогнозував, що весна розпочнеться за шість тижнів.  

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 27.02.2023 18:45