Єлизавета II більше не буде водити автомобіль на дорогах загального користування

31 БЕРЕЗНЯ 2019 22:01

Королева Великобританії Єлизавета II перестане керувати автомобілем на дорогах загального користування. Причиною прийняття цього рішення стала пропозиція служби безпеки монарха.

Як повідомляє видання Express, Єлизавета II, якій у квітні виповниться 93 роки, вирішила скористатися рекомендаціями після ДТП, в яке потрапив її чоловік, принц Філіп, в січні цього року. Тоді він перекинувся на своєму Land Rover Freelander, влаштувавши зіткнення з іншим автомобілем.

Через деякий час після цього ДТП, в результаті якого ніхто не постраждав, принц Філіп добровільно здав свої водійські права.

Варто відзначити, що Єлизавета II є єдиною людиною в Великобританії, якому дозволено їздити без водійського посвідчення. Ще під час Другої світової війни вона пройшла підготовку водія санітарного автомобіля; в матеріалах видання підкреслюється, що королеву неодноразово помічали за кермом своїх автомобілів.

Єлизавета II перебуває на британському престолі з 1952 року. У 2016 році після смерті короля Таїланду Пуміпона Адульядета вона стала монархом, який перебуває на престолі найдовше усіх монархів світу.

Світ, 31.03.2019 22:01