Європарламент закликає до незалежного розслідування сексуальних домагань

27 ЖОВТНЯ 2017 15:02

Євродепутати ухвалили резолюцію, в якій закликали створити групу незалежних експертів для розслідування випадків сексуальних домагань та конфіденційний реєстр таких справ.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на DW.  

Європарламент (ЄП) у четвер, 26 жовтня, ухвалив резолюцію, яка вимагає створити «робочу групу незалежних експертів» після повідомлень у ЗМІ про те, що співробітниці європейського органу стали жертвами сексуальних домагань.   

Резолюцію підтримали 580 депутатів, ще 10 виступили проти, а 27 утрималися.  

Як зазначається в ухваленому документі, Європарламент повинен «терміново розглянути останні заяви про сексуальні домагання та образи».   

Резолюція також закликає до проведення «обов'язкових тренінгів з поваги та гідності на роботі для всіх співробітників та членів організації», а також - до створення «конфіденційного реєстру справ».  

Євродепутати також закликали до «вдосконалення формальних процедур та підтримки жертв у провадженнях у Європарламенті та/або місцевій поліції».

Нагадаємо, минулими вихідними низка західних видань оприлюднили заяви жінок-співробітниць Європарламенту, які на умовах анонімності повідомили про сексуальні домагання на робочому місці.   

Пізніше голова ЄП Антоніо Таяні заявив, що був шокований цими заявами, а в середу, 25 жовтня, європарламентарі провели дебати з цього приводу.  

Єврокомісія також заговорила про сексуальні домагання.  

Між тим у Єврокомісії (ЄК) також заявили про випадки сексуальних домагань у минулі роки.   

За словами речниці ЄК, на рік у середньому нараховувалося 13 офіційних прохань про підтримку через «невідповідну поведінку». При цьому в чотирьох випадках на рік були застосовані дисциплінарні заходи.   

Зазначені дані стосуються останніх п'яти років. Як зазначила речниця, Єврокомісія проявляє «нульову терпимість щодо будь-якої неприйнятної поведінки».  

Крім того, за її словами, у ЄК є «суворі правила» та система, яка дозволяє постраждалим подавати офіційні та неофіційні скарги й може призвести до санкцій.

 

Суспільство, 27.10.2017 15:02