Фото: Офіс президента

За яких умов Україна може отримати ядерну зборю: заява Данілова

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов прокоментував можливість для України знову отримати ядерну зброю. Наша країна навряд чи зможе виробляти свою "ядерку" в майбутньому, але є варіант, як її можна отримати іншим способом.

Про це Олексій Данілов заявив в ефірі телемарафону. 

Так, секретар РНБО наголосив, що наразі є країни, які самі не володіють ядерною зброєю, проте їм її надають країни-члени НАТО.

"Те, що стосується того арсеналу, який був у нас забраний, давайте будемо реалістами, навряд це взагалі можливо. І не тільки з якихось політичних питань, але і з технологічних. Це дуже складна ситуація. Ті міжконтинентальні ракети, які були на території нашої країни — це складна річ", - сказав Данілов.

Нагадаємо, Данілов заявляв, що Україна може завдавати ударів по території Росії озброєнням, яке розроблене вітчизняним військово-промисловим комплексом. Це важливо з огляду на те, що для обстрілів території РФ Україна не може використовувати західну зброю.

Раніше у Повітряних силах України оцінили ракетні запаси Росії. Військові зазначали, що, крім того, що ворог володіє ще сотнями одиниць такого типу озброєння, він ще й встигає поповнювати запаси новими ракетами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.08.2023 23:42