Фото: УП

Скільки далекобійних ракет має Росія: у Повітряних силах оцінили запаси ворога

У Повітряних силах України оцінили ракетні запаси Росії. Крім того, що ворог володіє ще сотнями одиниць такого типу озброєння, він ще й встигає поповнювати запаси новими ракетами.

Про це розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

"Х-555, зрозуміло, вони вже не виготовляють, а от Х-101 противник виготовляє, це одні з найновіших ракет, які має Росія. Очевидно, що їхнє виготовлення продовжується. Можливо, це ускладнено певними санкціями, але за даними ГУР і Генштабу, які оприлюднювалися, ракети повітряного базування Х-101 противник продовжує виготовляти", — сказав Ігнат.

За його словами, російська армія має зараз сотню високоточних далекобійних ракет і продовжує їх виготовляти зі швидкістю 100 ракет у місяць.

"Окрім того, є такі ракети як Х-22, старі радянські, їх не виготовляють. Було близько 250 і так як близько 150 вони вже випустили по території нашої держави. Ще раз нагадаю, що жодної з цих ракет не вдавалося збивати, тому що вони летять по балістичній території", — наголосив Юрій Ігнат. 

Нагадаємо, для ударів по Півдню Росія зараз застосовує нову тактику. Це мішані удари, для яких російська армія здійснює запуски як з авіації, так і з морських ракетоносіїв. Якщо раніше атаки були хвилеподібними, то зараз ворог випускає все одразу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.07.2023 10:59