Фото: Council of the European Unio / Facebook

"Багато оплесків, але мало снарядів": Боррель закликав світ прискорити постачання боєприпасів Україні

Європейський Союз та його країни-члени мають прискорити постачання зброї для України. Адже Україна зараз у критичній ситуації.

Про це сьогодні під час виступу на Мюнхенській безпековій конференції заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель.

"Зеленський і українці отримують масу оплесків, але недостатньо боєприпасів. Це парадокс. Вони потребують меншої кількості оплесків і більших поставок озброєння. Україна бореться, віддаючи найвищу ціну життями, але ця війна відбувається на європейській території, зачіпаючи нас і маючи глобальний ефект на весь світ", — сказав він.

За його словами, Україна вже зараз гостро потребує постачання озброєнь.

"Ми на першому місці щодо підготовки українських військових. Буде підготовлено 30 тисяч українських військових. Але треба робити більше і робити це все швидше. Лишається багато роботи. Ми повинні прискорити нашу військову підтримку. Перше задача — це озброїти Україну. Усі європейські лідери вчора про це казали. Росія не повинна перемогти у цій війні. Військова підтримка України повинна бути прискорена, бо Україна зараз у критичній ситуації", — заявив Боррель.

Нагадаємо, Євросоюз надасть Україні кошти для розмінування територій. Йдеться про 25 мільйонів євро.

Також Європейський Союз підготував додатковий пакет допомоги для України. Для підтримки процесу продовження реформ виділять ще 400 млн євро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.02.2023 11:46