Фото: росЗМІ

Закопали по-тихому: у Підмосков'ї похоронили "праву руку" Пригожина Уткіна (відео)

У четвер, 31 серпня, у Підмосков'ї на Митищинському цвинтарі похоронили терориста з ПВК "Вагнера" Дмитра Уткіна. Він вважався правою рукою ватажка найманців Євгена Пригожина.

Як пишуть росЗМІ, зранку біля кладовища в Митищах чергували співробітники поліції, а машини доглядають із собаками. Час прощання з терористом тримали у таємниці.

Хто такий терорист з ПВК "Вагнера" Дмитро Уткін

Уткін — підполковник запасу, до 2013 року — командир дислокованого у Печорах Псковської області 700 окремого загону спецпідрозділу 2 окремої бригади Головного розвідувального управління Міноборони РФ. Після звільнення в запас працював у Moran Security Group, приватній компанії, що спеціалізується на охороні морських суден у піратонебезпечних районах. У 2013 році вирушив до Сирії захищати Башара Асада. З 2014 року — один з ватажків ПВК "Вагнера".

Нагадаємо, 23 серпня у мережі почали масово поширювати відео падіння літака у Тверській області Росії. Пізніше з'ясувалося, що це був бізнес-джет Embraer Legacy 600, який належав засновнику ПВК "Вагнера" Євгену Пригожину. Сам він нібито перебував на борту. Згодом Федеральне агентство повітряного транспорту Росії (Росавіація) підтвердило, що на борту літака, який 23 серпня ввечері розбився у Тверській області РФ, перебував керівник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин та його помічник Дмитро Уткін.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.08.2023 11:50