Фото: росЗМІ

На російському держканалі повідомили про ймовірну смерть Пригожина

Російський державний телеканал "Росія 24" повідомив, що засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин загинув під час авіатрощі у Тверській області РФ ввечері у середу. Це перше офіційне повідомлення з приводу смерті терориста.

Також російське видання Readovka з посиланням на власні джерела повідомило про смерть ватажка "вагнерівців".

Водночас, за даними російського журналіста Андрія Захарова, 23 серпня Пригожин вилітав з Африки у Росію. На борту його літака був командний склад ПВК "Вагнера". Російські Telegram-канали повідомляють, що в авіакатастрофі, крім Пригожина, нібито загинув Дмитро Уткін, якого вважають одним з перших командирів військової кампанії та правою рукою Пригожина. 

Версії щодо кількості загиблих відрізняються: одні джерела повідомляють про десятьох жертв (семеро пасажирів та троє пілотів), інші — про вісьмох.

Як інформують очевидці, перед падінням літака вони почули два вибухи й вважають, що його збили системи протиповітряної оборони. Пропагандистські Telegram-канали пишуть, що теракт є однією з версій, яку вже розглядають правоохоронці. 

Водночас Слідчий комітет РФ порушив за фактом авіаційної події у Тверській області кримінальну справу, передбачену ст. 263 КК РФ (порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту).

За даними білоруського підпілля, увечері 23 серпня відбувається згортання частини таборів "вагнерівців" у Білорусі. "Вагнерівці" нібито намагаються залишити Білорусь на тлі новин про загибель їхнього лідера.

Про інцидент у Тверській області РФ вже поінформували президента США Джо Байдена, повідомило видання Sky News.

Нагадаємо, сьогодні в мережі почали масово поширювати відео падіння літака у Тверській області Росії. Пізніше з'ясувалося, що це був бізнес-джет Embraer Legacy 600.

При цьому Telegram-канали розповсюджували інформацію про те, що літак належить засновнику ПВК "Вагнера" Євгену Пригожину. Він нібито вважався пасажиром.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 23.08.2023 21:57