Фото: Офіс президента

Зеленський розповів, як Україна щодня наближає перемогу

Президент Володимир Зеленський звернувся до українців наприкінці 415-го дня війни. Гаран розповів про перемовини із премʼєр-міністром Великої Британії, нараду щодо євроатлантичної інтеграції та обстріл Слов'янська.

Переговори із Ріші Сунаком

У п'ятницю, 14 квітня, Володимир Зеленський провів перемовини із премʼєр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком. Лідери обговорили постачання зброї Україні.

"Говорив сьогодні з Ріші Сунаком, Премʼєр-міністром Великої Британії. Передусім вдячний йому та всім лідерам світу, які засудили звіряче вбивство нашого солдата, вбивство, яким окупанти хизувалися. Окупанти відчують, що значить, коли світ засуджує. Ми обговорили з Прем’єр-міністром Сунаком зброю для наших воїнів — те, про що домовлялися з Британією, те, що допоможе нашим активним діям, цілком справедливим діям. Обговорили прискорення постачання… Що далекобійнішими будуть українські дії, то швидше закінчаться російські звірства. Звичайно, продовжуємо роботу й над авіаційною коаліцією для України, над підготовкою різних міжнародних заходів, які дадуть усім нам у Європі більше сили та захисту",  зазначив президент.

Обстріл Слов'янська

"Зараз тривають рятувальні роботи у Словʼянську Донецької області. Черговий удар терористів. Ракети С-300 по житлових кварталах, по звичайній цивільній забудові. Під завалами є люди. Робиться все, щоб їх урятувати, робиться все, щоб урятувати поранених. Є перші дані про загиблих. Мої співчуття тим, хто втратив рідних. Жодної години цього тижня перед Паскою не обійшлося без російських убивств і терору. Це держава-зло, і вона програє. Перемогти  це наш обовʼязок перед людяністю як такою. І ми переможемо!"  розповів гарант.

Вступ у НАТО

Володимир Зеленський вважає, що місце України однозначно у НАТО. Він запевнив, що наша держава активно працює у цьому напрямку.

"Провів сьогодні нараду щодо євроатлантичної інтеграції, щодо неминучості поєднання потенціалів України та НАТО. Змістовна нарада: Голова Верховної Ради, урядовці  профільна віце-премʼєр-міністр і міністр закордонних справ,  зовнішньополітичний блок Офісу, керівник Офісу. Очевидно, що місце України – у НАТО, законне місце. І не хочеться, щоб застарілі ілюзії, які досі стримували наше приєднання до Альянсу, ще й зараз продовжували забирати час в України та партнерів. Розробляємо відповідні кроки",  розповів гарант.

Відновлення України

"Сьогодні ж провів нараду щодо відновлення нашої країни  відновлення після бойових дій. Перша віце-премʼєр-міністр Юлія Свириденко, віце-премʼєр-міністр Кубраков і команда відновлення…Обговорили те, що стосується інфраструктури, економіки й багатьох інших питань, які потребують відповідей, дуже вартісних відповідей. Працюємо і всередині країни, і з партнерами заради системності нашої відбудови, заради того, щоб результат відповідав очікуванням нашого суспільства  доволі високим очікуванням. Впевнений, усе зробимо",  зазначив президент.

Нарада з військовими

"Протягом дня був на зв’язку з військовими, провів нараду з головою Служби безпеки України Малюком, провів нараду з керівником ГУР Будановим. Ключове  це постійне знищення окупантів, це "мінусування" їхньої логістики й будь-якого потенціалу на окупованих територіях, це підготовка наших активних дій, це контрштурмова робота. Я дякую всім нашим воїнам, які це забезпечують, які пам’ятають, що за кожен російський удар по наших містах і селах, по наших позиціях, за кожне вбивство українців окупант повинен зазнавати своїх максимально відчутних втрат. Кожен метр української землі має означати для окупанта неминучість програшу Росії в цій війні, неминучість того, що для ворога не буде жодної перспективи на землі України",  додав очільник держави.

Життя Саакашвілі

Зеленський закликав надати колишньому президенту Грузії Михеїлу Саакашвілі необхідне лікування, щоб зберегти життя політика.

"Життя Михайла Саакашвілі залежить зараз не від політичного, не від якогось особистого, а суто від етичного рішення… Яке має чисту й вагому юридичну базу. Якщо людина потребує медичної допомоги, якщо від цього залежить життя, значить, потрібен цей крок. Знаю, що адвокати Михайла зараз подали термінове звернення до ЄСПЛ, щоб забезпечити йому належне лікування. І здається, це єдиний шлях, щоб зберегти йому життя", — закликав Зеленський.

Нагадаємо, 14 квітня російські терористи завдали удару по місту Слов'янськ Донецької області. Внаслідок атаки загинули вже п'ятеро людей. Ще 15 отримали поранення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.04.2023 19:57