Фото: Генштаб

Знищили дві станції РЕБ та два зенітно-ракетні комплекси: Генштаб повідомив про потужні удари по окупантах

Бійці Збройних сил України продовжують завдавати відчутних втрат окупантам. Авіація Сил оборони за минулу добу здійснила дев'ять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу Збройних сил України.

Нашими захисниками було знищено ворожий гелікоптер Ка-52, п'ять ударних БпЛА противника типу "Шахед-136" та два розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, сім артилерійських засобів на вогневій позиції, дві станції радіоелектронної боротьби та два зенітно-ракетних комплекси противника.

Російські обстріли

Протягом минулої доби ворог завдав одного ракетного та 65 авіаційних ударів, здійснив 84 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. На жаль, є постраждалі серед цивільного населення, руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. 

Ситуація на фронті

Протягом минулої доби відбулось 26 бойових зіткнень. 

На Куп'янському напрямку наші воїни стійко тримають оборону. Противник завдав авіаційного удару в районі Новоселівського Луганської області. 

На Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі південніше Діброви Луганської області. 

На Бахмутському напрямку наші захисники успішно відбили атаки противника в районах східніше Ступочок та біля Диліївки. 

На Авдіївському напрямку, під щільним вогнем авіації та артилерії противника, наші захисники успішно відбили атаки російських військ в районі Авдіївки. 

На Мар’їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі міста Мар’їнка. 

На Шахтарському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Новомихайлівки, Золотої Ниви, Макарівки Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ. Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах.

Нагадаємо, Збройні сили Німеччини розкритикували дії українських військових під час контрнаступу. Німецькі військові серед головних недоліків Збройних сил України називають значення розділення бойових підрозділів, через що "не проглядається спільне ведення бою".

Це не лише збільшує "небезпеку дружнього вогню", тобто вогню у відповідь з боку власних військ, а й "в напрямку головного удару відсутні маневрені підрозділи для розгортання наступу або встановлення вогневої переваги", вважають у Бундесвері.

Відомо, що 25 липня Збройним силам України вдалося просунутися одразу на трьох напрямках. Бійці продовжують вести контрнаступальні операції на кількох ділянках фронту. У Генштабі ЗСУ повідомили, що бійці вели наступальні операції на Бахмутському, Мелітопольському, на заході Запорізької області і Бердянському, в районі Запорізької та Донецької областей, напрямках.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.07.2023 07:43