Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ вдарили по техніці та "кублах" рашистів: Генштаб про ситуацію на фронті 14 травня

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Відбулось близько 30 бойових зіткнень на зазначених ділянках фронту, в епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Атаки ворога

Протягом доби противник завдав шість ракетних ударів, зокрема по місту Харків та селищу Золочів. Крім того, завдав 27 авіаційних ударів та здійснив близько 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

В результаті ворожої атаки постраждали мирні мешканці, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки, інша цивільна та адміністративна інфраструктура.

Удари ЗСУ

Авіація Сил оборони за добу завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника.

Крім того, протягом цієї доби, українські захисники знищили три розвідувальних БпЛА, два з них — типу "Орлан-10" та один Supercam.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, шість районів зосередження живої сили, два артилерійських підрозділи на вогневих позиціях та ще одну важливу ціль противника.

Нагадаємо, Інститут вивчення війни повідомляв, що Збройні сили України проводять успішні контратаки на Бахмутському напрямку. Нашим військовим вдалося зайняти нові позиції в районі міста.

Додамо, радник голови Офісу президента Михайло Подоляк вважає, що успіхи Збройних сил України у Бахмуті — це лише прелюдія перед масштабним контрнаступом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.05.2023 19:09