Фото: Офіс президента

"Прелюдія до контрнаступу": у Зеленського прокоментували просування ЗСУ у Бахмуті

Українські військові почали поступово просуватися на Бахмутському напрямку. В Офісі президента вважають, що успіхи Збройних сил України у Бахмуті — це лише прелюдія перед масштабним контрнаступом.

Про це заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю BILD.

"Україна перехопила ініціативу. Це не означає, що Бахмут буде звільнений завтра. Але важкі бої триватимуть, а боєздатність Росії буде і далі руйнуватися. У ширшому сенсі Бахмут  це прелюдія до контрнаступу. Це двері, які відкривають Україні можливість почати успішний контрнаступ",  сказав Подоляк.

Посадовець зауважив, що контрнаступ ЗСУ  це низка дій, десятки та сотні дій. І деякі з них уже здійснюються.

"Уже є невеликі локальні зрушення в різних частинах Донецької області. Контрнаступ  це серія дій, що відбуваються протягом певного періоду часу",  повідомив він.

Нагадаємо, Інститут вивчення війни повідомляв, що Збройні сили України проводять успішні контратаки на Бахмутському напрямку. Нашим військовим вдалося зайняти нові позиції в районі міста.

Додамо, президент України Володимир Зеленський заявив, що російському диктатору Володимиру Путіну доведеться шукати вихід для завершення війни після наближення Збройних сил України до адміністративних кордонів Криму. Підтримка глави Кремля зникатиме на очах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.05.2023 17:21