Фото: Генштаб ЗСУ

В ISW повідомили про нові успіхи українських військових в районі Бахмута

Збройні сили України проводять успішні контратаки на Бахмутському напрямку. Нашим військовим вдалося зайняти нові позиції в районі міста.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За інформацією російського блогера, ЗСУ зайняли нові позиції на околиці Курдюмівки (14 км на південний захід від Бахмута) і відтіснили загарбників у цьому районі за канал Сіверський Донець — Донбас. Він також додав, що українські сили просувалися у бік Кліщіївки (7 км на південний захід від Бахмута) з боку Предтечино (16 км на південний захід від Бахмута).

Станом на суботу, 13, аналітики ISW не отримали підтвердження цих додаткових успіхів ЗСУ на південний захід від Бахмута. За оцінкою Інституту, станом на 13 травня під час недавніх контратак українські сили звільнили 16,85 квадратного кілометра у районі Бахмута. Російські джерела поширили кадри, де видно наслідки недавньої контратаки українських військ на російські позиції в районі Майорська (20 км на південний захід від Бахмута), і заявили, що відбили атаки.

ISW 14 травня

Фото: ISW

Ключові висновки ISW:

  • Російські ЗМІ повідомили, що два російські вертольоти Мі-8, бомбардувальник Су-34 і винищувач Су-35 зазнали аварії в Брянській області 13 травня, що, за твердженням деяких російських джерел, було викликано діями української ППО.
  • Російські джерела стверджували, що 12 і 13 травня ЗСУ завдали ударів по тилових районах Луганської області за допомогою британських крилатих ракет Storm Shadow, що викликало підвищену стурбованість РФ.
  • Колишній командувач Тихоокеанського флоту адмірал Сергій Авакянц отримав призначення очолити нову російську організацію з формування сил під назвою "Воїн".
  • Російські війська продовжували обмежені наземні атаки на північний схід від Куп'янська і на північний захід від Сватового.
  • Російські війська досягли незначних успіхів у межах Бахмута і продовжували обмежені наступальні операції на фронті Авдіївка-Донецьк.
  • Російські сили обстріляли українські позиції на півдні України на захід від Гуляйполя.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що російському диктатору Володимиру Путіну доведеться шукати вихід для завершення війни після наближення Збройних сил України до адміністративних кордонів Криму. Підтримка глави Кремля зникатиме на очах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.05.2023 07:01