Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ знищили п'ять дронів та ППО ворога: Генштаб про ситуацію на фронті 6 травня

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямкахУкраїнські воїни відбили близько 50 атак окупантів на цих напрямках. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

Атак рашистів

Протягом минулої доби противник завдав вісім ракетних, 49 авіаційних ударів та здійснив 82 обстріли з реактивних систем залпового вогню. Постраждали мирні люди, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Удари ЗСУ

Авіація Сил оборони за добу завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника. Також збито п'ять ворожих БпЛА типу Shahed-136/131, два БпЛА типу Zala, один "Орлан-10", один "Куб" та один БпЛА типу "Ланцет".

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили п'ять районів зосередження озброєння та військової техніки, три склади боєприпасів та пально-мастильних матеріалів, один засіб протиповітряної оборони та ще п'ять важливих цілей противника.

Ситуація на окупованих територіях

Українських громадян, які відмовились від отримання російського паспорта, окупанти у місті Старобільськ примусово виселяють із власних осель.

"Зазвичай, в помешкання приходять не більше двох разів. На третій раз людей і їх речі силоміць викидають на вулицю. Окупантів не зупиняє навіть той факт, що у помешканні можуть проживати неповнолітні діти. Після виселення такі громадяни потрапляють до фільтраційних пунктів, а їх житло віддають військовослужбовцям російської окупаційної армії під заселення", — розповіли у Генштабі.

Нагадаємо, у п'ятницю засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин заявив, що його найманці покинуть позиції в Бахмуті та віддадуть їх підрозділам Міноборони Російської Федерації. Це має статися нібито 10 травня 2023 року. Також головний "вагнерівець" показав десятки трупів "вагнерівців" і облаяв міністра оборони Росії Сергія Шойгу.

Водночас у Збройних силах України запевняють, що, попри заяву терориста, інтенсивність боїв у місті та на його околицях не спадає. Протягом доби було 43 боєзіткнення та 520 обстрілів різними калібрами. 

Глава Чечні Рамзан Кадиров заявив, що його військові можуть замінити найманців ПВК "Вагнера", які нібито хочуть покинути Бахмут. Очільник "кадировців" обурений тим, що Міноборони РФ не реагує на заяви Євгена Пригожина

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.05.2023 07:33