Фото: скріншот з відео

ПВК "Вагнера" виходить з Бахмута: Пригожин виступив із гучною заявою (відео)

Найманці з терористичної ПВК "Вагнера" покинуть позиції в Бахмуті та віддадуть їх підрозділам Міноборони Російської Федерації. Це має статися 10 травня 2023 року.

Таку заяву зробив засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин.

Терорист Пригожин офіційно звернувся до начальника Генерального штабу, міністра оборони, верховного головнокомандувача та народу Росії. 

"Заявляю від імені бійців ПВК "Вагнера", від імені командування ПВК "Вагнера", 10 травня 2023 року ми змушені передати позиції у населеному пункті Бахмут підрозділам міністерства оборони та вивести залишки ПВК "Вагнера" до тилових таборів, щоб зализати рани", — заявив він.

За словами Пригожина, він ухвалив таке рішення нібито через снарядний голод у його найманців.

"Я виводжу підрозділи ПВК "Вагнер" із Бахмута, бо за відсутності боєприпасів вони приречені на безглузду загибель", — додав Пригожин.

Згодом з'явилась реакція на заяву Євгена Пригожина речника президента Росії Дмитра Пєскова, якого цитують росЗМІ. Він заявив, що у Кремлі бачили заяву Пригожина Бахмут, але залишив її без коментарів.

Нагадаємо, засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин показав десятки трупів "вагнерівців" і облаяв міністра оборони Росії  Сергія Шойгу.

Раніше Пригожин пригрозив вивести свої війська з Бахмута. В останньому інтерв'ю він заявив, що український контрнаступ може розпочатися до 15 травня, але російські військові не поспішають готуватися до відбиття атак.

Зазначимо, міністр оборони Олексій Резніков повідомляв, що українці дізнаються про контрнаступальні дії Збройних сил перш за все від бійців, які братимуть в ньому участь. Він закликав громадян набратись терпіння перед важливою операцією наших Збройних сил.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.05.2023 11:41