Фото: росЗМІ

Боїться контратак ЗСУ? ISW пояснив, чому Пригожин погрожує відійти з Бахмута

Засновник терористичної приватної військової компанії "Вагнера" Євген Пригожин пригрозив вивести свої війська з Бахмута.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що Пригожин продовжив свої спроби переконати Кремль перейти до оборони на сході України.

В останньому інтерв'ю він заявив, що український контрнаступ може розпочатися до 15 травня, але російські військові не поспішають готуватися до відбиття атак.

Пригожин заявив, що найманці ПВК "Вагнера" продовжуватимуть воювати в Бахмуті, але їм потрібно буде "організовано відійти або залишитися і померти", якщо ситуація негайно не покращиться.

"Погроза Пригожина вийти з Бахмута може свідчити про те, що він побоюється, що російські позиції в тилу Бахмута є вразливими для контратак", - йдеться у звіті.

Також Пригожин стверджував, що "Вагнером" і заступником командувача російськими військами в Україні генералом армії Сергієм Суровікіним був розроблений план "перетирання" українських військ у Бахмуті, який позбавив Україну ініціативи на полі бою.

"Згадка Пригожина про Суровікіна, ймовірно, є спробою публічно афілювати його із Суровікіним, оскільки нинішній начальник Генштабу РФ Валерій Герасимов втрачає прихильність Путіна", — зазначають аналітики.

Експерти вважають, що у такий спосіб Пригожин, ймовірно, намагається використати перестановки в військовому керівництві РФ, щоб відновити доступ до більшої кількості боєприпасів.

Нагадаємо, раніше Пригожин заявляв, що контрнаступ українських військових почнеться після 2 травня. Він також в істериці повідомив про "зраду всередині РФ". За словами "кухаря Путіна", всі розмови Міноборони РФ про нібито прикриття флангів "Вагнера"  це "повна маячня".

Зазначимо, міністр оборони Олексій Резніков повідомляв, що українці дізнаються про контрнаступальні дії Збройних сил перш за все від бійців, які братимуть в ньому участь. Він закликав громадян набратись терпіння перед важливою операцією наших Збройних сил.

Водночас керівник прес-центру Сил оборони ОК "Південь" Наталія Гуменюк стверджує, що контрнаступальна операція Збройних сил України вже відбувається у невеликому темпі. Українські бійці наразі працюють над зменшенням потужностей ворога.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.04.2023 07:08