Фото: скріншот

Рашисти обстріляли Бахмут фосфорними бомбами: чим вони небезпечні (відео)

У п'ятницю, 5 травня, російські терористи вдарили по місту Бахмут Донецької області фосфорними бомбами. У місті спалахнули масштабні пожежі.

Відповідне відео поширила прес-служба Сил спецоперацій ЗСУ. Фосфорні бомби, якими росіяни атакували Бахмут, заборонені Женевською конвенцією.

Крім того, у коментарі УП прес-служба ССО повідомила, що, попри пекельні умови, українські воїни продовжують боронити місто.

"Ворог використав фосфорні і запалювальні боєприпаси у Бахмуті, намагаючись стерти місто з лиця землі. Проте воїни ССО та інших підрозділів Сил оборони продовжують мужньо боронити місто. І  в цих умовах ми продовжуємо нищити ворога", — йдеться у повідомленні.

Чим небезпечні фосфорні бомби?

Фосфорні бомби — тип запальних боєприпасів, споряджені білим фосфором або запальними речовинами на основі білого фосфору в суміші з іншими речовинами. Білий фосфор належить до групи запалювальних речовин, які самозаймаються й горять з використанням кисню з повітря.

Під час горіння білий фосфор розвиває температуру до 1300°C. Температура горіння фосфорних боєприпасів становить від 900°C до 1200°C. Горіння супроводжується рясним виділенням густого їдкого білого диму і продовжується доти, доки не припиниться доступ кисню чи не вигорить вся речовина.

При попаданні на шкіру людини білий фосфор викликає важкі опіки (термічні і хімічні) обумовлені самим фосфором і його продуктами горіння.
Крім того, білий фосфор є отруйним, смертельна доза людини становить 0,05—0,15 грама. Він добре розчиняється у рідинах організму і при попаданні всередину швидко всмоктується.

Нагадаємо, 5 травня російські терористи ракетами атакували міста Слов'янськ та Краматорськ Донецької області. Внаслідок обстрілу постраждали два заводи.

Додамо, 5 травня російські загарбники обстріляли евакуаційний екіпаж, який вивозив жителів Бахмута (Донецька область) у більш безпечне місце. Одна жінка загинула

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.05.2023 22:59