Фото: Нацполіція

Літню жінку вбило на очах у сина: рашисти обстріляли евакуаційну групу біля Бахмута

Російські загарбники обстріляли евакуаційний екіпаж, який вивозив жителів Бахмута (Донецька область) у більш безпечне місце. Одна жінка загинула.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції в Донецькій області.

"Правоохоронці отримали інформацію, що в Бахмуті потребує евакуації група місцевих жителів кількістю приблизно 20 осіб. Будівля, де вони укрилися, розташована у максимальній близькості до лінії фронту. Аби визволити людей, знадобилися значні сили та ресурси", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що громадян забирали військові на спецтранспорті та в обумовленій локації передавали їх поліцейським. З лінії бойових дій людей вивозили окремими групами. Евакуювати вдалося тільки п'ять осіб, які на той час перебували в укритті, місцеперебування інших невідомо.

"Дорогою ворог накрив екіпажі вогнем. Літню жінку вбило на очах у сина, решта людей не постраждали. Попри нещадний обстріл, злагоджені дії учасників операції дозволили уникнути значних жертв", — повідомили поліцейські.

Евакуйованих розмістили у шелтері, нагодували, на них чекає повне медичне обстеження та психологічна допомога.

"До безпечного місця доставлено чотирьох чоловіків, які жили в цьому укритті не менше місяця. Їхні родини були евакуйовані раніше. Практично у всіх зруйноване житло. Люди харчувалися із запасів, схудли. Наразі військова адміністрація забезпечує їм всю необхідну допомогу. Що до загиблої жінки — буде визначено локацію, де син зможе її поховати",  зазначив глава поліції Донецької області.

Нагадаємо, 5 травня російські терористи ракетами атакували міста Слов'янськ та Краматорськ Донецької області. Внаслідок обстрілу постраждали два заводи.

Додамо, 5 травня поліцейські Київської області, рятуючи людей у Херсонській області, потрапили під обстріл. Жінка-кінолог отримала поранення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.05.2023 20:31