Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Чи призупинився штурм Бахмута після заяви Пригожина: відповідь ЗСУ

Попри заяву засновника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина щодо виводу свого угрупування з Бахмута, атаки в місті продовжуються. Метою заяви є спроба лідера "вагнерівців" привернути увагу до проблем його найманців.

Таку заяву зробили у Східному угрупованні військ у коментарі BBC.

Вказується, що, попри гучні заяви, інтенсивність боїв не спадає. Протягом доби було 43 боєзіткнення та 520 обстрілів різними калібрами. Також військові припустили, що ворог не відмовився від наміру захопити Бахмут до 9 травня.

Нагадаємо, засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин заявив, що найманці з терористичної ПВК "Вагнера" покинуть позиції в Бахмуті та віддадуть їх підрозділам Міноборони Російської Федерації. Це має статися 10 травня 2023 року.

Також головний "вагнерівець" показав десятки трупів "вагнерівців" і облаяв міністра оборони Росії  Сергія Шойгу.

Раніше Пригожин пригрозив вивести свої війська з Бахмута. В останньому інтерв'ю він заявив, що український контрнаступ може розпочатися до 15 травня, але російські військові не поспішають готуватися до відбиття атак.

Зазначимо, міністр оборони Олексій Резніков повідомляв, що українці дізнаються про контрнаступальні дії Збройних сил перш за все від бійців, які братимуть в ньому участь. Він закликав громадян набратись терпіння перед важливою операцією наших Збройних сил.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.05.2023 13:25