Фото: ua.news

З'явилися перші супутникові фото бази "вагнерівців" в Білорусі

На південний схід від столиці Білорусі Мінська з'явилися нові об'єкти, збудовані за останні дні. Супутникові знімки підтверджують швидке будівництво військової бази для ПВК "Вагнера".

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що найманці можуть створити нову базу на порожньому військовому об'єкті поблизу міста Осиповичі, приблизно за 90 кілометрів від Мінська. На знімках, зроблених 27 червня супутником Sentinel 2 Європейського космічного агентства, видно ряди довгих конструкцій у сусідньому селі Цель.

Супутникові фото бази ПВК "Вагнера" в Білорусі 

Фото: супутник Sentinel 2

Це поле 14 червня виглядало порожнім. Видання зазначає, що не змогло перевірити походження будівництва. Втім, фото новобудов знаходяться у відкритому доступі через пошук на сайті ESA.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що у Білорусі почали зводити табори для розміщення терористів ПВК "Вагнера". Перший табір на вісім тисяч людей зводять за 200 кілометрів від кордону з Україною. Його облаштують в Осиповичах Могильовської області.

Відомо, що ввечері 24 червня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко провів переговори з Пригожиним. У прес-службі російського диктатора заявили, що власник ПВК "Вагнера" прийняв пропозицію самопроголошеного президента Білорусі про зупинення руху найманців на території Росії та подальші кроки щодо деескалації напруги. Сам Пригожин підтвердив цю заяву та повідомив, що "вагнерівці" повертаються у польові табори. Пізніше у Кремлі заявили, що з Пригожина знімуть обвинувачення, а сам він поїде до Білорусі.

27 червня Лукашенко підтвердив, що власник приватної військової компанії "Вагнера" Євген Пригожин прибув до його країни. Найманці нібито повинні поділитися з білоруськими військовими своїм досвідом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.06.2023 22:55