Фото: 25-та ОПДБР

У Міноборони розповіли про "дива", які здійснюють українські захисники на фронті

Сили оборони відбивають ворожі атаки та здійснюють наступальні операції в надскладних умовах. Та попри це українським захисникам вдається добиватися успіху на фронті. 

Про це сказала заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі одного із телеканалів.

"За час наступу наші оборонці здійснили військові дива, які увійдуть у підручники: наступають в умовах, коли у ворога більше і зброї, і людей. В той час, як наступ вважається можливим коли навпаки. Разом з тим, наші війська просуваються", — пояснила вона.

За словами заступниці міністра, тут ключове питання не у тому, скільки кілометрів було пройдено, головним фактом є те, що військовим взагалі вдається прориватися вперед. Вона назвала дії українських захисників "ознакою високої майстерності та мужності".

"Кількість загиблих у нас на напрямках наступу значно менша, ніж у ворога. На Бахмутському у нас гине у 8 разів менше, ніж у ворога. На Бердянському і Маріупольському — у 5,3 рази менше. Це при тому, що зазвичай більше втрачає сторона, яка наступає", — наголосила Ганна Маляр.

Нагадаємо, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний показав, як воїни 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка ефективно нищать російських окупантів на одному із найгарячіших напрямків.

Протягом минулої доби Збройні сили України ліквідували ще 600 російських загарбників. Також знищено 30 ворожих артсистем. Авіація Сил оборони за минулу добу завдала удару по пункту управління ворога, вісім ударів по районах зосередження особового складу та шість — по зенітно-ракетних комплексах противника.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.07.2023 17:21