108 млн дітей працюють на фермах, полях і плантаціях, нерідко в небезпечних умовах

12 ЧЕРВНЯ 2019 18:01

Більш 150 млн дітей у віці від 5 до 17 років по всьому світу змушені трудитися для того, щоб вижити. 108 млн з них працюють на фермах і плантаціях, нерідко в небезпечних для життя і здоров'я умовах.

Про це нагадують у Міжнародній організації праці та Продовольчої і сільськогосподарської організації Об'єднаних Націй (ФАО) у зв'язку з Всесвітнім днем ​​боротьби з дитячою працею, який щорічно відзначається 12 червня, повідомляє UN.

У цьому році він відзначається під гаслом «Діти повинні мріяти, а не працювати в поле».

На сьогоднішній день майже 70 відсотків з усіх 152 млн неповнолітніх трудящих зайняті в сільському господарстві - це на 12 відсотків, або 10 млн осіб більше, ніж у 2012 році.

Безумовно, не всі види дитячої праці в сфері сільського господарства небезпечні для дітей або заборонені міжнародним правом. Допомога дорослим на полях і на фермах у вільний від занять час є невід'ємною частиною сільського життя. Однак для багатьох дітей робота в сільському господарстві виявляється надто обтяжливою. Працюючі з дитинства молоді люди, які не отримали освіти або надірвав здоров'я, не в змозі вирватися з убогості.

З нагоди Всесвітнього дня боротьби з дитячою працею експерти ФАО нагадують, що дітей молодше 12-13 років взагалі не можна залучати до допомоги по господарству. Причому час роботи неповнолітніх має бути обмеженим, а робота - не представляти для них небезпеки.

Конвенція щодо ліквідації найгірших форм дитячої праці забороняє залучення дітей молодше 18 років до робіт, які завдають шкоди їх здоров'ю та моральному або психологічному стану.

До таких занять відноситься робота при надзвичайно високих або низьких температурах і праця з використанням небезпечних хімічних речовин.

На сьогоднішній день 99,9 відсотків всіх дітей у віці від 5 до 17 років живуть в країнах, які є учасниками цього важливого договору.

Суспільство, 12.06.2019 18:01