11 липня - Всесвітній день народонаселення

10 ЛИПНЯ 2019 22:55

Цього року Всесвітній день народонаселення покликаний привернути увагу широкої громадськості до завдань, поставлених на Міжнародній конференції з народонаселення та розвитку 1994 року. Минуло 25 років з тієї знаменної конференції, на якій 179 урядів визнали, що репродуктивне здоров'я та гендерна рівність необхідні для досягнення стійкого розвитку, повідомляє UN.

У листопаді ЮНФПА спільно з урядами Кенії і Данії проведе конференцію високого рівня в Найробі для активізації зусиль по досягненню цих завдань. У Всесвітній день народонаселення ми закликаємо глав держав і урядів, місцеві організації, установи та зацікавлених осіб допомогти зробити право на репродуктивне здоров'я реальністю для всіх.

Порядку 225 мільйонів жінок, які прагнуть запобігти вагітності, не користуються протизаплідними засобами. Це відбувається через відсутність доступу до інформації та відповідних послуг, а також у зв'язку з відсутністю підтримки в родині і в громаді.

Можливість отримання доступу до послуг та інформації в галузі планування сім'ї є одним з прав людини. Інвестиції в планування сім'ї також сприяють економічному зростанню і розвитку.

Суспільство, 10.07.2019 22:55