11 жовтня – Міжнародний день дівчаток

11 ЖОВТНЯ 2018 09:07

З 2012 року Міжнародний день дівчаток відзначається 11 жовтня. Його мета - продемонструвати і знайти шляхи вирішення проблем, з якими стикаються дівчинки, а також нагадати про важливість розширення їх можливостей і захисту їх прав, повідомляє UN.

Нинішнє покоління дівчат готується вийти на ринок праці, який змінюють інновації та автоматизація. Освічені й кваліфіковані робітники користуються великим попитом, але приблизно чверть молодих людей, більшість з яких - жінки, в даний час не працюють або не отримують освіти.

З 1 мільярда молодих людей, включаючи 600 мільйонів дівчаток-підлітків, які вийдуть на ринок праці в наступному десятилітті, більше 90% людей, що живуть в країнах, що розвиваються, будуть зайняті в неформальному секторі, отримуючи низьку зарплату, стикаючись зі зловживаннями і експлуатацією.

В цей День ми закликаємо працювати з усіма дівчатками з тим, щоб розширити існуючі можливості навчання, намітити нові шляхи вирішення їх проблем і закликати світову спільноту забезпечити дівчаткам успішний вихід на ринок праці.

Цього року стартує кампанія по об'єднанню зусиль партнерів та зацікавлених сторін для залучення уваги до необхідності інвестицій і вирішення найбільш нагальних проблем дівчаток, а також розширенню їх можливостей в плані працевлаштування.

Суспільство, 11.10.2018 09:07