15 липня – всесвітній день навичок молоді

15 ЛИПНЯ 2019 13:28

Сьогодні в світі налічується 1,2 мільярда молодих людей у ​​віці від 15 до 24 років, що становить 16 відсотків населення світу. Активна участь молодих людей в заходи щодо забезпечення сталого розвитку відіграє важливу роль в справі створення стійких, інклюзивних і стабільних суспільств і боротьби серйозними загрозами і викликами сталого розвитку, включаючи наслідки зміни клімату, безробіття, злидні, гендерна нерівність, конфлікти і міграцію, повідомляє UN.

Рівень безробіття серед молоді в три рази вище, ніж серед людей середнього віку. Якість робочих місць, пропонованих молоді, постійно знижується, рівень нерівності на ринку праці зростає, а перехідний період від школи до роботи стає більш тривалим і невпевненим.

Крім того, жінки з більшим ступенем імовірності виявляються вимушеними виконувати малооплачувану або яка не відповідає їх кваліфікації роботу. Часто їм доводиться задовольнятися працевлаштуванням на півставки або тимчасовими контрактами.

Саме тому освіта та професійна підготовка є ключовими факторами успіху на ринку праці. На жаль, існуючі системи не здатні задовольняти пов'язані з навчальним процесом потреби багатьох молодих людей, а дослідження успішності і навичок навчання демонструють низький рівень елементарної грамотності і знання арифметики серед молоді.

Для того щоб відзначити важливість інвестування в розвиток навичок молоді, Генеральна Асамблея ООН у своїй резолюції 69/145 ухвалила назвати 15 липня Всесвітнім днем ​​навичок молоді.

Традиційно організовувати заходи з нагоди Дня пройде під егідою Постійних представництв Португалії та Шрі-Ланки, ЮНЕСКО, МОП та Канцелярії посланника Генерального секретаря у справах молоді. Цього року воно буде присвячено механізмам, необхідним для здійснення навчання протягом усього життя.

Суспільство, 15.07.2019 13:28