2 квітня - Всесвітній день поширення інформації про проблему аутизму

02 КВІТНЯ 2019 08:44

За останній час в усьому світі зросла поінформованість про аутизм. Права інвалідів, в тому числі осіб з аутизмом, закріплені в Конвенції про права інвалідів, є невід'ємною частиною мандата Організації Об'єднаних Націй.

Прийнявши в 2015 році Порядок денний в галузі сталого розвитку на період до 2030 року, міжнародна спільнота підтвердила свою тверду прихильність інклюзивної, доступному і сталого розвитку.

Для багатьох людей c аутизмом доступ до недорогих допоміжним технологіям є необхідною умовою для реалізації своїх основних прав і активної участі в житті громад. Допоміжні технології можуть зменшити або усунути бар'єри для їх участі нарівні з іншими.

Незважаючи на технологічний прогрес, в світі все ще існують серйозні перешкоди на шляху використання допоміжних технологій, в тому числі висока вартість таких технологій, їх недоступність і недостатня поінформованість про їх потенційні можливості.

Наявні дані вказують на те, що в деяких країнах, що розвиваються більше 50% інвалідів, які потребують допоміжні пристрої, не можуть їх отримати.

Суспільство, 02.04.2019 08:44