23 мільйони чоловіків і хлопчиків в світі вступили в шлюб до 15 років

07 ЧЕРВНЯ 2019 11:50

115 мільйонів чоловіків і хлопчиків в світі вступили в шлюб неповнолітніми, з них 23 мільйони - у віці до 15 років. Про це повідомляють в Дитячому фонді ООН (ЮНІСЕФ).

У фонді проаналізували дані з 82 країн і прийшли до висновку, що ранні шлюби серед хлопчиків - явище, що зустрічається по всьому світу, від азіатських і африканських країн до країн Латинської Америки.

«Шлюб краде [у хлопчиків] дитинство. Малолітні чоловіки змушені брати на себе недитячі обов'язки, до яких вони зовсім не готові. Вони дуже рано стають батьками, вони змушені з ранніх років забезпечувати сім'ю, в результаті у них немає можливості отримати хорошу освіту і знайти хорошу роботу», - сказала виконавчий директор ЮНІСЕФ Генрієтта Фор.

Найбільше неповнолітніх женихів - в Центральноафриканській Республіці. 28 відсотків чоловіків в цій країні вступають в шлюб до досягнення 18 років. На другому місці - Нікарагуа, на третьому - Мадагаскар.

Всього в світі, за даними ЮНІСЕФ, налічується 765 мільйонів осіб, що вступили в шлюб дітьми. Більшість з них - жінки і дівчатка.

Найчастіше ранні шлюби укладаються серед представників бідних і малоосвічених верств населення, в першу чергу - сільських жителів.

Суспільство, 07.06.2019 11:50