3 березня - всесвітній день дикої природи

03 БЕРЕЗНЯ 2020 12:41

Безумовна цінність дикої природи співвідноситься з екологічними, генетичними, соціальними, економічними, науковими, освітніми, культурними, рекреаційними і естетичними аспектами сталого розвитку та добробуту людей.

Всесвітній день дикої природи надає можливість звернути увагу на різноманіття і красу проявів дикої фауни і флори, а також допомагає підвищити інформованість про одержуваної людиною користь від занять природоохоронною діяльністю.

Крім того, цей День нагадує нам про необхідність посилення боротьби зі злочинами щодо дикої природи, що мають далекосяжні економічні, екологічні та соціальні наслідки.

Тема Всесвітнього дня дикої природи 2020 року «Захист життя на землі» стосується всіх видів диких тварин і рослин, які є частиною природної різноманітності, а також джерелом засобів до існування людей, особливо тих, хто живе серед природи (відео з You Tube).

Земля є домом для незліченних видів фауни і флори. Наше життя залежить від взаємодії і взаємозв'язку між усіма елементами біосфери: повітря, яким ми дихаємо, їжа, яку ми їмо, енергія, яку ми використовуємо, і сировину, яке нам необхідно для різних потреб. Однак надмірна експлуатація природних ресурсів людиною створює загрозу для біорізноманіття. У найближчі десятиліття можуть зникнути майже чверть всіх видів флори і фауни, повідомляє UN.

Суспільство, 03.03.2020 12:41