Асад наступає на південний захід Сирії

01 ЛИПНЯ 2018 14:14

Дамаск заявляє про успішне просування своїх військ на південному заході Сирії. Державне телебачення показало кадри з міста Даель, який, згідно з офіційними даними, здався урядової армії, повідомляє Euro News.

Російський центр примирення ворогуючих сторін називає ще кілька населених пунктів, де, за його даними, понад 200 озброєних супротивників президента Башара Ассада погодилися здатися.

У російському МЗС тим часом називають «терористами» учасників угруповань, які борються з урядовими силами на південному заході Сирії. В інтерв'ю ізраїльському телеканалу «Кан» заступник міністра Михайло Богданов пояснював, що Москва захищає цілісність Сирії під контролем Асада. За його словами, активні бойові дії потрібні, щоб не допустити виникнення опозиційної автономії, та ще й за підтримки терористичних організацій, адже це загрожувало б розколом країни.

Сусідня Йорданія, тим часом, домагається деескалації протистояння на південному заході Сирії через гуманітарні проблеми. В управлінні ООН у справах біженців говорили про десятки тисяч людей, які бігли від настання урядової армії. Продовження операції, за словами правозахисників, загрожує гуманітарною катастрофою.

Світ, 01.07.2018 14:14