Австралієць, який влаштував стрілянину в Новій Зеландії відмовився від адвоката

18 БЕРЕЗНЯ 2019 10:15

Обвинувачений у вбивстві півсотні осіб австралійський стрілок Брентон Таррант відмовився від послуг призначеного судом адвоката Річарда Пітерса, який вже виступав в якості його захисника на першому слуханні кілька днів тому.

Чоловік заявив, що сам хоче представляти свої інтереси в ході засідань. При цьому, на думку адвоката, стрілок збирається використовувати такі заходи для пропаганди своїх радикальних поглядів.

«Мені не здалося, що у нього є якісь психічні чи психологічні проблеми, за винятком, звичайно, вкрай правих поглядів, яких він дотримується», - цитує The New Zealand Herald Пітерса.

Адвокат підкреслив, що під час спілкування з клієнтом, той жодного разу не висловив будь-яке співчуття з приводу скоєного. Тим часом, такі слухання щодо інциденту в Крайстчерчі пройдуть вже 5 квітня.

Нагадаємо, що 15 березня невідомі увірвалися в мечеті новозеландського міста і відкрили стрілянину по віруючим. В результаті загинули 50 людей, ще стільки ж постраждали.

Поліція затримала чотирьох підозрюваних в організації теракту, але пізніше причетність трьох з них була спростована. Правоохоронці прийшли до висновку, що діяв терорист одиночка, а саме 28-річний уродженець Австралії Брентон Таррант. Прямо перед нападом чоловік опублікував маніфест про перевагу білої раси, а потім ще й вів пряму трансляцію з місця трагедії.

Суспільство, 18.03.2019 10:15