Більш мільярда людей живуть у будинках без кондиціонера

17 ЛИПНЯ 2018 14:11

Більш ніж одному мільярду людей загрожують ризики, пов'язані з відсутністю кондиціонування повітря. Про це йдеться в опублікованій сьогодні доповіді партнерства ООН «Стійка енергетика для всіх».

Близько 470 мільйонів людей живуть в бідних сільських районах і не мають доступу до безпечних продуктів харчування і медикаментів, ще близько 630 мільйонів живуть в бідних міських кварталах в задушливих нетрях без кондиціонерів і захисту від сильної спеки. Про це повідомила сьогодні журналістам керівник програми «Стійка енергетика для всіх», Спеціальний представник Генерального секретаря Рейчел КАЙТ, представляючи нову доповідь.

У документі повідомляється про дев'яти країнах, де велика частина населення схильна до ризиків, пов'язаних з відсутністю кондиціонерів: Бангладеш, Бразилія, Пакистан, Нігерія, Індонезія, Індія, Китай, Мозамбік і Судан.

Зростаючий середній клас з обмеженою купівельною спроможністю створює іншу проблему: близько 2,3 мільярда людей можуть дозволити собі купити тільки недорогі і малоефективні кондиціонери.

Вони створюють велике навантаження на енергомережі і призводять до подальшої зміни клімату. На даний момент близько 10 відсотків глобального потепління викликане роботою охолоджувальних систем.

Спеціальний представник закликала підійти до питання охолодження повітря з повною серйозністю.

Світ, 17.07.2018 14:11