Британці масово скуповують продукти першої необхідності

12 СЕРПНЯ 2019 21:36

Як відіб'ється вихід Сполученого Королівства з ЄС на економіці країни, поки точно ніхто не знає, але прогнози надходять від помітно песимістичних до прямо катастрофічних.

На цьому тлі британці почали масово скуповувати товари першої необхідності. До розлучення з ЄС готуються прямо, як до війни.

За оцінками експертів, тільки за останні місяці жителі королівства витратили більше 4 мільярдів фунтів, поповнюючи запаси їжі, напоїв, а також, наприклад, ліків, повідомляє Euro News.

Новообраний британський прем'єр Борис Джонсон пообіцяв вивести Сполучене Королівство з ЄС до 31 жовтня, причому незалежно від того, чи буде досягнуто належне угоду з Брюсселем чи ні.

Джонсон відомий своєю принциповою позицією щодо BREXIT, тому побоювання експертів і представників бізнесу в цілому не марні.

Загальна нервозність позначається на фондових і валютному ринках. За минулі тижні курс фунта опустився до мінімальної позначки відносно євро з 2016 року, коли, власне, британці і проголосували за вихід з ЄС. У зв'язку з цим глава Банку Англії Марк Карні заявив, що «жорсткий BREXIT» призведе до реального економічного шоку для країни.

Світ, 12.08.2019 21:36