Британія вказала Росії де її місце. 20 країн ЄС планують видворення російських дипломатів

24 БЕРЕЗНЯ 2018 10:18

До 20 країн Європейського союзу і США можуть вислати російських дипломатів через отруєння колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на 112.ua.

За даними газета The Times, у висилці російських дипломатів можуть взяти участь Франція, Німеччина, Польща, Ірландія, Нідерланди, Естонія, Латвія, Литва, Болгарія, Чехія, Данія; інші країни зі списку 20 можливих учасників в газеті не наводяться.

Також наголошується, що в четвер, 22 березня, прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей провела чотиригодинні переговори з представниками Франції, Німеччини, Литви та Ірландії, в ході яких політики обмірковували «тверду відповідь» на отруєння Скрипалів у Солсбері. У виданні підкреслили, що висилки можуть початися в понеділок 26 березня.

Нагадуємо, що екс-офіцер ГРУ РФ Сергій Скрипаль був отруєний у британському місті Солсбері 4 березня. Пізніше прем'єр-міністр Тереза Мей заявила, що відповідальність лежить на Росії, а слідство підтвердило застосування в Солсбері нервово-паралітичного газу «Новачок», що проводиться в Росії.

Великобританія вислала з країни 23 російських дипломатів в рамках заходів, вжитих як реакція на інцидент в Солсбері. Пізніше Євросоюз прийняв рішення відкликати свого посла з Росії для консультацій.

МЗС РФ вважає звинувачення Мей по «справі Скрипаля» провокацією.

Світ, 24.03.2018 10:18