Британська спецслужба випустила різдвяну головоломку для підлітків

14 ГРУДНЯ 2021 08:42

Найбільше шпигунське агентство Великобританії GCHQ (Центр урядового зв'язку, що відповідає за ведення радіоелектронної розвідки та за забезпечення захисту інформації) випустило свою щорічну різдвяну листівку з набором головоломок, покликаних надихати молодих потенційних секретних агентів.

Щороку агентство розвідки, кібернетики та безпеки випускає листівку зі святковою головоломкою для колег і партнерів з відповідних служб по всьому світу.

Але цьогорічна листівка насичена складними «диявольськими головоломками», розрахованими на дітей у віці від 11 до 18 років, йдеться у повідомленні CNN.

"Від Enigma до сучасного шифрування – історія GCHQ сповнена історій талановитих людей, які вирішували найскладніші завдання. Якщо ми хочемо допомогти зберегти країну в безпеці, навички вирішення проблем і командна робота є абсолютно вирішальними факторами", - зазначив директор агентства Джеремі Флемінг.

«Тому цьогорічні різдвяні пазли орієнтовані на молодь. Ми прагнемо заохочувати молодь мислити не стандартно та допомагати розвивати наступне покоління талантів», - додав він.

Відповідь на різдвяну головоломку буде розміщено пізніше в Instagram та на сайті GCHQ, повідомляє агентство.

Служба, яка базується в місті Челтнем, найбільша відома своєю діяльністю під час Другої світової війни. Саме група науковців агентства під керівництвом Алана Тьюринга чудово впоралася із надскладним завданням та розшифрувала закодовані німецькі повідомлення, надіслані за допомогою шифрувальної машини Enigma.

 

Події, 14.12.2021 08:42